Icon Anasayfa > Haberler > Güncel > Kuşlara Düşkünlüğünden evlenmedi
Icon Güneyler Döviz
Icon Güzel Sözler
"Hiçbir zaman çiktigin kapiyi hizli çarpma. Geri dönmek isteyebilirsin."
Don Herold
Icon Arama
Kuşlara Düşkünlüğünden evlenmedi
Date 01/05/2008 13:00 Author Admin
RSS

Hatay'ın Merkez İlçesi Antakya'da Çok Sayıda Kuşu Bulunan Ayhan Dede, Kuşları ile Arasına Bir Kadının Girmesini İstemediği İçin Hiç Evlenmediğini Söyledi. 42 Yaşındaki Dede, Kuşlara Olan Düşkünlüğü Yüzünden Birçok Ülke Dolaşıp Birçok Kitap Okuduğunu Belirtti.



Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da çok sayıda kuşu bulunan Ayhan Dede, kuşları ile arasına bir kadının girmesini istemediği için hiç evlenmediğini söyledi. 42 yaşındaki Dede, kuşlara olan düşkünlüğü yüzünden birçok ülke dolaşıp birçok kitap okuduğunu belirtti. İlkokul mezunu olmasına rağmen kuşlara olan tutkusunu daha bilinçli yürütmek için Almanya, Hollanda ve Dubai'de birçok kuş profesörü ile tanıştığını anlatan Dede, bu sayede İngilizce ve Almanca da öğrendiğini dile getirdi

Kuşlarına 200 metresi kapalı olmak üzere 500 metre karelik alanda baktığını aktaran Dede, yılda 6 bin YTL yem, bin YTL de ilaç masrafı yaparak baktığını söyledi. Kuşlarının menüsüne özen gösterdiğini ifade eden Dede, mısır, beyaz darı, buğday, suni yemler gibi daha birçok pahalı yemle beslediğinin altını çizdi. Pahalı kuşlarının hırsızlık olaylarına karşı ise 3 kurt köpeği ve 6 uzaktan algılamalı güvenlik kameraları ile koruduğunu belirten Dede, kuşlarla ilgili onlarca ansiklopedi ve kitap okuduğuna dikkat çekti. Bu anlamda kendini bir kuş profesörü olarak gören Dede, ilerleyen yaşına rağmen evliliği bile hiç düşünmediğini ifade etti. Bu konuda askerliğini yaptıktan sonra ailesinden çok baskı gördüğünü zaman zaman da birçok genç kızdan evlenme teklifi aldığını anlatan Dede, "Evlendiğimde eşimi kuşlarım yüzünden mutlu edemeyeceğimi düşündüm. Günümün tam günü kuşlarımla geçiyor. Gece bile çiftlikte yatıp kalkıyorum. Kaç bayan benim bu sevgime ortak olur ki? Bazı genç bayanlar biz katlanırız diyor, ama zannetmiyorum. Çünkü bunun örneğini çevremde gördüm. Hatta bir tanıdığım kuş yüzünden eşiyle boşandı. Biri de eşini öldürdü. Şimdi ortada bu kadar örnek varken kuşlarımla arama bir kadının girmesini hiç istemedim." ifadelerini kullandı.

Dede'nin 500 civarındaki kuşları arasında kanarya, sülün ve güvercinin her çeşidi, bir çok ördek çeşidi, keklik, değişik türlerde tavuk daha bir çok kanatlı hayvan bulunuyor. (Cihan Haber Ajansı)
 

Yorum Yok.
Giriş ya da Kayıt Yorum Eklemek İçin!
Bu site en iyi 1024X768 pixelde internet explorer 7 ve üzeri ile görüntülenmektedir.
MemHT Portal is a free software released under the GNU/GPL License by Miltenovik Manojlo